Dnevna nega las

Zakaj je pomembno skrbeti za svoje lasišče in lase vsak dan in kaj to vključuje?

Predlagam, da najprej oceniš svoje lase:

 – grobi, debeli, temni (naravni)

 – normalne debeline

 – tanki, svetli

Oceni tudi stanje lasišča:

– Srbeče, prhljaj, mastno lasišče ali izpadanje

Tukaj lahko pomaga strokovnjak – frizer, tudi z mikrokamero za pregled lasišča ali morda celo farmacevt.

Za vsak tip las lahko izberemo primeren šampon. Če pa imamo problem na lasišču, lahko s pomočjo primernega šampona, pomagamo tudi temu.

Ko izbereš šampon, ki ustreza tvojemu stanju na laseh in lasišču, je pol dela že opravljenega.

Vir: http://www.joico.si

Kako pa si pravilno umiješ lase?

Najbolje je, da si z glavo obrnjen/a navzdol in lase temeljito zmočiš z mlačno vodo. Če bodo lasje dobro omočeni, boš porabil/a manj šampona in lepše ga boš lahko razporedil/a po laseh.

Ne daj šampona neposredno na lase, iztisni ga na dlan, podrgni dlani in nato nanesi na lase.

S konicami prstov cca 30 sekund masiraj skozi lase, brez da bi se lasje zapletali med prste. Nežno. Izperi. In ponovi postopek.

Če pa si športnik/ca ali delaš v prahu in moraš vsak dan umiti lase, takrat je dovolj samo eno šamponiranje. Naredi po občutku!

Izpiranje šampona iz las je zelo pomemben del, zato to naredi res temeljito!

Lase rahlo obrišeš. Ne frotiraš.

Če je tvoj las barvan, svetljen ali trajno kodran, oz. izsušen, potrebuje nego v obliki balzama. Balzam naneseš na lase (NE na lasišče), pustiš cca 3 minutke in spereš z mlačno vodo.

Balzam bo zgladil povrhnjico, las bo zaščiten pred izhlapevanjem vlage.

Nežno jih počešeš, od konic proti koreninam.

Pred sušenje s fenom jih zaščiti z oljčkom, ki je posebej narejen za to. Obstaja kar nekaj produktov za zaščito. S pomočjo frizerja najdi svoj top produkt.

Posuši lase z ne-vročim fenom in primerno razdaljo.

Priporočeno je krtačenje las, oz. česanje, zjutraj, vmes in zvečer, preden ležeš k počitku.

Suzana, LAS lasni atelje suzana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *